חברת הסעות שרוצים לפצות על אבדת פלאפון

שאלה:

שלום, אבד לי פלאפון באוטובוס, הנהג התקשר ואמר שישאיר באבדות ומציאות ולא כך עשה. הטלפון נגנב וחברת האוטובוסים אמרה שאגיד להם כמה הם חייבים. המכשיר עולה כיום יותר ממה שקניתי אותו בזמנו (800 ש"ח). רכשתי מכשיר חדש ועם סים חדש עלה 330 ש"ח. האם אוכל לבקש מהחברה לשלם את הסכום שאני הוצאתי על מכשיר חדש על אף שאיני יודעת מהו השווי של המכשיר המשומש?
תודה רבה!

תשובה:

שלום וברכה,

הנהג שפשע בשמירת הפלאפון חייב לשלם על אובדן הפאלפון ולא החברה. החוב שחייב הוא לפי הערך הפלאפון שאבד ולא לפי ערך הפלאפון החדש שרכשת. ולכן צריך לשום את הפאלפון שאבד – מחיר של אותו מכשיר יד שנייה.

במקרה שלך החברה מעוניינת לפצות על אובדן הפלאפון, במקרה כזה לא צריך לדעת את המחיר המדויק היות ומדובר בפיצוי ולא בחיוב תשלום. הם יסכימו לשלם לפי ההפסד שנעשה לך.

בהצלחה.