החזר מס הכנסה על תרומות ממעשר כספים

שאלה:

שלום.
אתחיל מהסבר-
על כל 100 שקל (לדוגמא) שאדם תורם למקום ציבורי, אותו המקום מקבל 65% (65 שקלים בדוגמא הזו) בלבד מהסכום והסכום הנותר ( 35 שקלים) עובר למס הכנסה.
לכל מי שמראה קבלה על תרומה כזו מגיע החזר מס מהמדינה בסך 35 השקלים.
הדבר נכון לגבי כל סכום וכל תרומה.

השאלה שלי היא כזו-
ידוע שצריך לתת מעשר, אך האם מותר לי לקבל ממס הכנסה את ההחזר שמגיע לי על התרומות? מצד אחד מס הכנסה קיבל את ההפרש ולא המקום אליו רציתי לתרום, מצד שני הסכום המלא הוא חלק מהמעשר.

ואם מותר לי לקבל החזר, האם אני צריכה לתרום גם אותו או שאפשר לשמור אותו ועדיין לקיים מצוות מעשר?

מקווה שהסברתי באופן מובן.
תודה

תשובה:

שלום וברכה

למעשה לא הסברת נכון ולכן זה גם משנה את התשובה. המוסד שאליו תרמת מקבל את מלוא הסכום! אלו מוסדות הפטורים ממס! אלא שכדי לעודד אותך לתרום לשם, מס הכנסה נותן לך החזר מס 35% משווי תרומתך. כלומר, הצדקה שנתת לאותו מוסד מושלמת והם קיבלו את מלוא סכום המעשר, עשכיו יש משהו אחר, שלך יש טובת הנאה והכנסה נוספת, שאתה מקבל החזר מס, מהכנסה זו, כמו מכל ההכנסות, יש להפריש מעשרות, שהרי כאשר הפרשת בתחילה, הפרשת רק על הנטו, הסכום ששילמת מס לא היה כלול בהכנסות, ועכשיו כשהוא חוזר, נוצרה הכנסה נוספת. לכן אם נניח התרומה שלך היתה 1000 ש"ח, וקיבלת חזרה 350 ש"ח, עליך להפריש 35 ש"ח.

יום מבורך.