אזכרת תואר באשכבה

שאלה:

בס"ד.
שלום,
ידוע שאין להזכיר שמות תואר בתפילה על חולה וכו… כמו סבי מורי עט"ר וכו… אלא יאמר עבדך סבי וכו… שאין גבהות לפי המקום.
האם ה"ה לאשכבה שאין לומר תארים , לכאורה נראה על פניו שכל האיסור הוא רק בתפילה גרידא המהווה פניה ישירה לבורא עולם, אולם כאשר מדובר בברכות או באשכבה וכו… שאינם תפילות אלא ברכות לא יהיה איסור להזכיר תארים.
אודה לתשובה.

תשובה:

תפילת האשכבה היא גם תפילה, אינני רואה חילוק, אפשר לומר מור סבי פלוני. כמובן בהספדים ודברי תורה יש לומר תוארי כבוד.

בשורות טובות.