תיקון ימי השובבי"ם

שאלה:

שלום רב.
שמעתי שיש כל מיני תיקונים לכל מיני עבירות מסויימות שטוב לעשות בימי השובבים. שמעתי על תיקון שבו טובלים 7 פעמים במקווה ובאותו יום מהשקיעה צמים עד צאת הכוכבים שלמחר.
1. אשמח לדעת אם זה תיקון כללי למה שאני מכוון או למשהו ספציפי?
2. האם יש עוד פרטים בתיקון זה שצריך לעשות באותה יממה?
תודה מראש

תשובה:

שלום וברכה

באופן כללי תיקוני ימי השובבי"ם נועדו לתקן איסור זרע לבטלה ותיקון הברית. ככלל קיבלנו מגדולי המקובלים שהעיקר המוטל על האדם זו התשובה, חרטה עזיבת החטא, חיזוק במצוות קבלה לעתיד והכל מתוך שמחה, ולא להברות בתעניות ובסיגופים ובודאי לא באמירת תיקונים על פי סוד שאינם מובנים לאנשים פשוטים כמונו.

עוד קצת על תיקון שובבי"ם הלכה ולא למעשה, ראה מה שכתבנו כאן בהרחבה.