הלשנה לישיבה על הימצאות טלפון חכם

שאלה:

שלום,
אני יודעת על ישיבה שנחשבת למאוד תורנית, ואסור בשום אופן טלפון חכם בישיבה.
נאמר לי על ידי תלמיד, שלא אמרו להם במפורש שאסור טלפון כזה בבית, אבל ברור לו שאם המנהל היה יודע שיש לאיזה תלמיד כזה טלפון לא היה מקבל אותו.
אני יודעת על כמה תלמידים שכרגע מנסים להתקבל לישיבה הזו ויש להם טלפון חכם. וזה כואב לי. גם אני וגם הבן שלי מאוד רוצים שילמד שם וזה כואב לו שיהיו לו כאלה חברים בכיתה. והוא שוקל ללמוד רחוק מהבית בגלל זה.
האם מותר לי לספר לראש הישיבה?

תשובה:

שלום וברכה

לדעתי אין לספר משום שאין לזה טעם. ננסה לחשוב קצת מתמטית… הרי את לא מכירה את כל עשרות הפונים להתקבל לישיבה, את מכירה כמה בודדים, ומתוכם כבר יש כמה עם טלפון חכם… אינני יודע אם הם יתקבלו או לא, אם הם לא יתקבלו אין בעיה, אם הם יעברו את רשת הסינון והבקרה של הישיבה, יש להניח שיהיו עוד כמותם שפונים ומתקבלים, אז מה הועלת בכך שדיווחת לישיבה? רק נכנסת לכף הקלע הזו של ההתלבטות שלעולם לא תדעי את פתרונה, האם גרמת להם לירידה רוחנית בכך שלא התקבלו למקום שרצו או לא… אם לכם זה עקרוני הענין הזה, ואני חושב שזה עקרוני לפחות כסימן לסגנון הבחורים הלומדים שם, אכן מתאים לכם מקום שמור יותר.

בהצלחה רבה ורוב נחת!