תפילה במניין אחרי לילה ללא שינה

שאלה:

שלום, האם בחור שעובד כל הלילה, ומגיע לביתו בהסעה לאחר העבודה בסביבות שבע וחצי, ויש לו מניין במרחק חמש דקות הליכה מביתו, אלא שהמניין מתחיל רק בעשרה לשמונה, מחויב להמתין להתפלל במניין זה, או שיש לו היתר מחמת זה שהוא גמור מעייפות, להתפלל בביתו ביחידות? תודה רבה!

תשובה:

שלום וברכה

ראה, אם היית שואל על איזה מאורע חד פעמי, היינו מתחילים לדון מה בדיוק הוא מרגיש וכמה צריך לטרוח למנין [גם היה קשה להתיר..], אבל אני מבין שמדובר במשהו קבוע, וכי יעלה על הדעת שיהודי יחמיץ באופן קבוע את הזכות לענות קדיש קדושה, לזכות לזכויות הציבור שאמרו חכמים שרק כך התפילות מתקבלות, ובכלל לדעת הרבה פוסקים תפילה בציבור היא חובה גמורה… לא הייתי מוותר בשום אופן. זכותך להתחיל יום כמו כל יהודי!

תצליח מאוד, וזה באמת לא הרבה זמן המתנה עד שתגיע ותניח תפילין, כבר מתחילים.

שיתקבלו התפילות!