רביעית מים

שאלה:

שלו' לכבוד הרב,

מבין ההלכות וההערות בדיני נטילת ידיי'ם אשר מובאות בפסקי תשובות הבנתי שכאשר שניי'ם נוטלים ידיהם ברביעית מצומצמת זה מעל גבי זה, התחתון עולה לו הנטילה גם אם רק מעט מזעיר מים הגיעו לידיו אפילו שזה לא רביעית כיוון שהם הגיעו סוף כל סוף מכח טהרה הפחות ביותר המצוי ברביעית מים.

א. הרי גם העליון צריך לשפשף את ידיו במקומות שלא נגעו בהם המים ולהביאם שם אז איך התחתון שבקושי מגיעים לו המים יוצא פה ידי חובת נטילה?

ב. לאחר היציאה מבית הכסא הנוהג לנטול מכלי ולסרוגין שלש פעמים יש ענין שיקפיד לנטול בכמות של יותר מרביעית?

בברכה,

תשובה:

שלום וברכה

כמובן הכל מדובר באופן שזה יגיע על כל ידיו, ואם לא אז אכן לא.

אין מציאות ליטול ידיו שלוש פעמים לסירוגין בפחות מרביעית.

הצטרף לדיון

תגובה 1