עזרה להורים בהדלקת נרות שבת והבדלה

שאלה:

שלום כבוד הרב!
ברצוני לשאול כמה שאלות הקשורות בשתי מצוות;
1. הדלקת נרות:
בביתי אנו נווהגים כל שישי להדליק נרות שבת עבור כל בני הבית מאחר ואימי לא נולדה בארץ היא אינה בקיאה כל כך בשפה העברית
לכן אחותי הגדולה אומרת כל פעם מילה מהברכה ואימי חוזרת אחריה עד סיום הברכה קודם כל רציתי לשאול אם זה נחשב כהדלקה כהלכה בדרך הזו? ויש מקרים שבהם אימי לא כלכך יכולה להדליק את הנרות מסיבות כאלה ואחרות אז אחותי הגדולה מדליקה את הנרות במקומה יש לציין שהיא אינה נשואה ,השאלה היא האם זה נחשב ברכה לבטלה ? ואם אימי לא יכולה להדליק עדיף לא להדליק בכלל?

2.הבדלה;
גם כאן יש את אותו עניין שאבא לי מתקשה עם הקריאה בסידור בעברית מאחר והוא לא נולד בארץ כך שאחותי הגדולה היא זו שעושה את ההבדלה שוב אני מציינת שהיא לא נשואה האם זה נחשב ברכה לבטלה ? האם זה אפשרי לנהוג כך? האם זה עדיף על לא לעשות בכלל?

תשובה:

שלום וברכה

1. זו לא ברכה לבטלה, זה בסדר גמור, אבל למה שלא תשיגו לה סידור עם כתב אנגלי, או תדפיסו לה את הברכה באותיות אנגליות בצורה יפה ותביאו לה, למה היא צריכה את המבוכה הזו ולומר מילה אחרי מילה, וכך אחותך אומר שם לבטלה [אף שמותר באופן זה] הפתרון מאוד קל ופשוט.

2. זה בסדר גמור. שוב, ניתן לפתור זאת באופן הנ"ל, וכמובן ללמד אותו את משמעות הברכה.

יש היום סידורים של ארטסקרול בכתב אנגלי או רוסי, נפוץ על פני כל הארץ…

בהצלחה