נזק ברכוש

שאלה:

כבוד הרבנים הנכבדים שליט"א
שכן מקומה עליונה שקומת הגג שלו פתח פתח במעקה הגג לצורכו.
כתוצאה מכך נפלו אבנים על דלת פלדלת הנפתחת למרפסת וניזוקה כך שאין אפשרות לסוגרה.
אבקש לשאול מה איך? וכמה עליו לפצות אותנו בכדי להשיב את המצב לתיקנו. ומה הדין אם אין אפשרות לתקן את הדלת גם ע"י בעלי מקצוע

בתודה ובברכה

תשובה:

שלום וברכה,

המזיק חייב לשלם עבור תיקון הדלת. ואם אין אפשרות לתקן את הדלת עליו ואין שימוש בדלת עליו לשלם את העלות של הדלת שניזוקה – כדין כל מזיק שעליו לתקן את הנזק או לשלם את החפץ שהוזק.

אם מדובר בדלת ישנה לא ישלם המזיק עלות של דלת חדשה אלא עלות של דלת משומשת.

בהצלחה.