לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

מעשרות מקיצבת קיום צבאית

שאלה:

שלום הרב,
שתי שאלות בקשר למעשרות:
1. האם עדיף לשלם מעשרות ישר כשאני מקבל את הכסף או אחרי שמצטבר סכום גדול?
2. אני חייל שמרוויח "דמי קיום", כלומר משכורת זעירה, האם אני מחוייב במעשרות גם ממשכורת זו?

תשובה:

שלום וברכה

1. עדיף מיד, אחרת זה נעשה קשה ומצטבר וזה לא טוב.

2. אם אתה מתפרנס מקיצבה זו ואינך מקבל את פרנסתך מההורים, ואתה מתקשה בקיצבה זו לנהל את חייך בצורה רגילה, אזי אתה פטור ממעשרות. אבל אם הקיצבה מספיקה לך לחיין שאתה מורגל בהם, או שאתה בכלל מקבל מההורים, יש להפריש, ראה כאן בהרחבה בענין זה.

תצליח מאוד, וקדש שם שמים בכל הליכותיך, שיהיה שם שמים מתאהב על ידך.