לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

טענה נגד מסמך ונגד חתימת ידו

שאלה:

האם יש התייחסות בהלכה בעניין טענה בעל פה נגד מסמך כתוב?
והאם יש התייחסות לאדם שטוען שלא הבין על מה חתם ?

תשובה:

שלום וברכה,

לא מבואר בשאלה איזה מסמך כתוב מדובר. יש התייחסות בהלכה לגבי לווה שכתב בכתב ידו שלווה כסף, שהכתב ידו מחייב אותו ולא יוכל הלווה לומר להכחיש את המסמך ולומר להד"ם. ראה שו"ע סימן סט ס"א.

אדם שחתם בשטר לא יכול לטעון שלא הבין מה כתוב בשטר ומתחייב לכל הכתוב בשטר. יש מקרים חריגים שחתימתו לא מחייבת, במקרה שניכר ששיקרו עליו או שבחוזה יש סעיפים שלא קשורים לחוזה וניכרת ההטעיה. אבל חוזה רגיל עם סעיפים מתחייב החותם לכל החוזה ואפילו אם החוזה כתוב בשפה שידוע שהחותם לא מבין את אותה שפה, חייב החותם לכל הכתוב בו.

בהצלחה.

מקורות:

ראה שו"ע חו"מ סימן מה סעיף ג.