טעות במחיר מצד מוכר

שאלה:

שלום, הגעתי לחנות סלולר וראיתי שיש להם מדבקת הגנה שמתאימה למכשיר שלי, שאלתי את המוכר מה המחיר הוא ענה 30, אמרתי שאני מעוניין והוא הדביק את המדבקה, כשהגענו לשלב התשלום התברר שהמוכר טעה והמחיר שהופיע על המדבקה היה 49, המוכר טען שמחיר העלות הוא 40 ולכן הגענו לפשרה ושילמתי 40, האם מצד הדין הייתי חייב לשלם יותר מ 30? האם יש מקום ללפנים משורת הדין?

תשובה:

שלום וברכה,

מוכר שטעה במחיר ומכר במחיר זול יותר הרי זה אונאה מצד הקונה והקונה חייב להשלים את המחיר או לבטל את המקח – להחזיר את המוצר ולקבל את הכסף. במקרה שלך שהמוכר הדביק את המדבקה ולא ניתן לבטל את המקח, ואתה טוען מנגד שלא הייתה מוכן לרכוש במחיר כזה, עדיין יש מקום לחייב את הקונה מדין נהנה, והטוב ביותר שהצדדים יתפשרו, ואם התפשרתם על מחיר של 40 ש"ח עשיתם את הטוב ביותר.

בהצלחה.

מקורות:

שולחן ערוך חושן משפט הלכות אונאה ומקח טעות סימן רכז

סעיף א

 אסור להונות את חבירו, בין במקחו בין בממכרו. ואיזה מהם שאינה, בין לוקח בין מוכר, עובר בלאו.

סעיף ב

 כמה תהיה האונאה ויהיה חייב להשיב, שתות בשוה. כיצד, הרי שמכר שוה שש בחמש או שוה שבע בשש, או שוה חמש בשש, או שוה שש בשבע, הרי זה אונאה ונקנה המקח, וחייב המאנה לשלם האונאה ולהחזירה כולה למתאנה.