השקעות בקופות גמל שלא במסלול הלכה

שאלה:

האם מותר להפקיד כספים בחברות ביטוח בכל המסלולים או דווקא במסלולי הלכה?

תשובה:

שלום וברכה,

לדעת הרבנים הגאונים הרב משה פיינשטיין והרב שלמה זלמן אוירבך והרב אלישיב זצ"ל אין איסור להשקיע במניות של חברות שמחללים שבת או מתעסקים באיסור ריבית, ולכן אין איסור להשקיע בקופות גמל שלא במסלול הלכה. ולא כשיטות שאוסרים. גם הרב אלישיב העדיף שיקימו מסלול הלכה. ולכן ראוי להחמיר להשקיע במסלול הלכה. ואם הדבר כרוך בהפסד גדול אפשר להקל.

בהצלחה.