לתרומות לחץ כאן

ביצה ושום קלופים / שום בסכין בשרית

שאלה:

1) ביצים שנפתחו לצורך הכנת עוגה.
האם מותר לשמור אותם בכלי במקרר, סגור, במשך יותר מלילה, או שגם זה נחשב "ביצה קלופה" שיש בזה סכנה?

2) שום שהופרד מהחבילה של השומים המאוגדים, כלומר אם יש את השום השלם, ובתוך השום יש שיניים, אז הפרידו את השיניים מהשום, או הפרידו כמה שיניים מכלל השום. אך לא קילפו אותם, אולם מעט מהכיסוי שעליהם ירד. האם זה גם כן נחשב שום קלוף, לעניין סכנה?

3) מה הדין של טוסטר אובן לעניין הפרדה מחלב ודגים.
דהיינו אם אני מכין דגים בטוסטר אובן, מתי מותר לי להכין דבר חלבי ומה התנאים וכו'.

4) סכין בשרית שאני חותך איתה שום לארוחה חלבית. מה הדין.

תשובה:

שלום וברכה

1. גם אם הביצה במקרר היא נחשבת קלופה ואסור לאוכלה.

2. אין בעיה כיון שהוא לא קולף.

3. אם אין בפנים שאריות דג מותר, על בליעות בכלים לא הקפידו אפילו בדג ובשר כל שכן בדג עם חלב, רק על ממשות.

4. אסור לחתוך שום בסכין בשרית לארוחה חלבית, הסכין מבליעה טעם בשר בשום כיון שהוא חריף.

ברכה והצלחה

השאר תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

שאלות שנצפות עכשיו:

מאמרים אחרונים

מדריכים הלכתיים

הכנו עבורכם
דבר תורה לשבת!

מחפשים כל שבוע איזה דבר תורה להגיד בשבת?

מעכשיו תקבלו כל שבוע דבר תורה ואת כל השאלות הכי מעניינות אליכם למייל