שוקולד חלבי וכף בשרית בת יומה

שאלה:

שלום וברכה,
אדם הכין אוכל פרווה (מטבוחה) בסיר פרווה. נפל לו חתיכה של שוקולד חלבי רותח שהכין בסיר ליד לתוך המטבוחה.
מהלחץ הכניס את הכף לתוך הסיר הפרווה להוציא את השוקולד. הכף היתה בשרית בת יומא.
מה דין הסיר. הכף. האוכל? ואם האוכל מותר האם הוא פרווה?

תשובה:

אני מבין שהכף נגעה בשוקולד, ממילא הם ודאי נעשו אסורים באכילה כדין בשר בחלב, ורק אם יש במאכל שישים כנגד הכף והשוקולד גם יחד, וגם הוציאו את החתיכה [אם היא ניכרת] ניתן לאכול את המטבוחה, כך גם לגבי הסיר, שאם אין פי שישים כנגד שניהם יש להכשירו.

שבוע טוב.