פרווה בתנור חלבי לאוכלו עם בשר

שאלה:

לפני שבוע חיממו פיצה במגש פתוח בתנור. מאז לא עשו בו שום נקיון ושום שימוש והפעלה, ואחרי כמה ימים הכינו בו סלק בתוך נייר כסף. (עוטפים הסלק בנייר אפיה בצורה הרמטית ומעל זה עטפו בנייר כסף בצורה שיתכן שהיה חריץ קטן)
האם מותר לאשכנזים לאכול את הסלק עם בשר?
בד"כ כשפותחים את התנור בסיום הכנת הפיצה לא מרגישים אדים?
להבנתי השאלות מציאותיות, האם בכל זאת חוששים להתעבות אדים חלביים על התנור, והאם עטיפת הסלק נחשבת ככיסוי?

תשובה:

שלום וברכה

ככל שהתנור נקי ואין בו שאריות חלביות, יש לנו כאן רק בליעות [או ממשות שרופה שאין בה ממש]. וכיון שזה אינו בן יומו, אף שלכתחילה בני אשכנז מחמירים שלא לעשות מאכל פרווה בכלי חלבי שאינו בן יומו על מנת לאוכלו עם בשר, בדיעבד שנעשה מותר לאכול. אמנם יש חשש שמא בכל זאת הכלי אינו נקי, אבל בצירוף היות הפיצה דבר יבש שאין בו זיעה, ובצירוף היות הסלק עטוף, ודאי יש להקל גם לבני אשכנז, אחר שכבר נעשה הדבר.

שבת שלום.