כוונה ניטרלית בברכות באכילת ארעי

שאלה:

קראתי שבכוונה ניטרלית (לא כוללנית)בברכה באכילת ארעי בין שאר המשתנים יש את החוק הבא:שאם סיימתי מאכל ראשון ואני רגיל לאכול שני אחריו לא צריך לברך עוד פעם. מה אם לעיתים אני אוכל ולעיתים לא את המאכל השני לאחר הראשון-האם זה נחשב " בדרך כלל"

תשובה:

שלום וברכה

כל עוד אתה יושב ליד השולחן ומצוי שאתה אוכל עוד, אין צורך לברך שנית. אבל אם כבר קמת, או הסחת דעת באופן אחר, יש לברך.

שבת שלום.