יובש בשפתיים בשבת

שאלה:

שלום וברכה,
לאשתי יש יובש ממש קשה בשפתיים ובאף בגלל צינון, האם בשבת יש דרך שהיא יכולה להניח וזלין להקלה? במידה ולא האם יש משהו שהיא כן יכולה להשים ע"מ להקל על הכאבים?
תודה רבה ושבת שלום.

תשובה:

שלום וברכה

בוזלין יש בעיה של ממרח, אבל ככל שהשפתיים אינן פצועות [שאז יש בעיה של רפואה בשבת] אלא רק יבשות קצת סדוקות וכו', ניתן לשים שמן זית, שזה נוזלי ואין חשש ממרח, וגם איסור רפואה אין במקרה זה ודינו ככל סיכה.

רפואה שלמה ושבת שלום.