חובת מעשר כספים מכספי יששכר וזבולון

שאלה:

שלום
יששכר המקבל ממון מזבולון, האם הוא צריך להפריש מממון זה מעשר כספים, או שבגלל השותפות עם זבולון אין טעם להפריש שוב אחרי שזבולון כבר הפריש.
ואולי הדבר תלוי בדעות האחרונים, דלפי האגרות משה דזה שותפות ממש שוה בשוה בדווקא, אה"נ לא יהיה מקום למעשר נוסף. ולפי החולקים זה כן יהיה בגדר של נתינה חדשה וממילא יתחייב ג"כ במעשר כספים.

תשובה:

שלום וברכה

לא מצאתי מקורות לשאלה מענינת זו, אבל מסברא נראה לי פשוט שחייב להפריש מעשרות, ההסכם ביניהם הוא לגבי שכר עולם הבא, אין לו חלק אמיתי בעסק של הזבולון, הוא גם לא רשאי להתערב שם ואין לו קשר עם רמת הרווח וההפסד, בכל הנוגע לנתינה הכספית מדובר בנתינת צדקה ותמיכה בלומד תורה.

כמובן שאם הלומד עני שפטור ממעשר, אז אין רלוונטיות לשאלה.

שבת שלום.