קומקום בשרי על דגים

שאלה:

שלום.
אנחנו מקפידים בבית להפריד כלים לבשרי וכלים לדגים, ויש לנו קומקום שממנו אנו מוזגים לקנקן בשרי או קנקן של דגים (תלוי מה מכינים), ובטעות מזגתי עם אותו קומקום מים רותחים ישירות מעל בשר. האם אני צריך להכשיר את הקומקום במידה ואפשר? או שרק צריך להמשיך להקפיד למזוג את המים לקנקן בפעמים הבאות וזה יחשב לאותה רמת כשרות?

תשובה:

לא צריך להחמיר כלל. גם מה שאתם מחמירים זו חומרא גדולה, אבל לגבי ניצוק כמחובר אפילו בבשר בחלב מקילים בדיעבד ככל שאין ממש מגע אדים רותחים בקומקום, לכן כאן יש להקל בלי חשש.