שמירת נגיעה עם מי?

שאלה:

היי כבוד הרב יש לנו עבודה בתושב"ע בנושא שמירת נגיעה כחלק מהעבודה יש לשאול רב… נשמח בבקשה שתיתן לנו את הפסיקה ההלכתית והמקורות של המקרים:
אבא
אחים
קרובי משפחה
נגיעה ללא חיבה
[אנחנו מדברות על בנות פנויות]

תשובה:

לגבי אבא מותר גם נשיקה וחיבוק, אין שמירת נגיעה, לגבי אחים, בשולחן ערוך אבן העזר הלכות אישות סימן כא סעיף ז כתב: "המחבק או המנשק אחת מהעריות שאין לבו של אדם נוקפו עליהם, כגון אחותו הגדולה ואחות אביו וכיוצא בהם, אף על פי שאין לו שום הנאה כלל הרי זה מגונה ביותר ודבר איסור הוא ומעשה טפשים". וראה שו"ת אגרות משה ח"ב סי' קמד שאין להקל בזה אלא עד גיל 11 שנים, ויש שהחמירו בזה כבר מגיל 6.

שאר קרובי משפחה, דוד בן דוד, ודאי אסור.

מגע ללא חיבה [ניתנת חפץ מאחד לשני ללא הקפדה על מגע וכדומה] בעיקרון אין בו איסור אבל יש את חובת הצניעות שמחמתה נמנע מכך ככל שאין הכרח, ולא נקל אלא לצורך טיפול רפואי וכדומה.

בהצלחה רבה.