שטח שהורחב ע"י השכן מלמטה

שאלה:

שלום ל(רב),
לפני שרכשתי את הדירה- הדיירים שמעל דירתי הסכימו למוכר שלי בשבירת המרפסת הקיימת שלהם ע"מ לבנותה שוב עם חדר צמוד לדירתי. הבנייה כנראה נעשתה בצורה לא איכותית וקיימת רטיבות משמעותית בחדר שנבנה אצלי.
אני רכשתי את הדירה כמו שהיא, והשכן שמעלי גם רכשה כך, לאחר שאני רכשתי.
שאלתי, 1. האם השכן שמעלי מחוייב בתיקון הרטיבות או שמא אינו מחוייב בגלל שהבנייה נעשתה ע"י מוכר דירתי ובצורה לקוייה כנראה.
2. הבנייה הורחבה כ- 4 מ"ר מעבר למה שהיה לפני הבנייה מחדש, האם חלק זה הוא של השכן מעלי או שכיוון שנעשה על חשבון המוכר שלי ה"ז כשטח שאינו שלו באופן מלא. נ"מ כעת שהעריה דורשת את פירוק ה-4 מ"ר בגלל שאני רוצה להרחיב (בצד אחר).
בהערכה רבה ובתודה מראש.

תשובה:

שלום וברכה,

1. אם הבנייה נבנתה על ידי המוכר שלך ובנה בצורה לקויה, השכן שמעליך לא חייב בתיקון הנזילות.

2. הרחבה של שכן נותנת אפשרות לשכן שבקומה מע"ג ההרחבה להרחיב, ובתנאי שישלם תחילה את הוצאות יציקת התקרה וחצי מיסודות ועמודים. במקרה שהעירייה הוציאה צו הריסה אתה יכול להרוס ואז השכן לא יוכל לזכות בהרחבה. אין אפשרות לשכן לעכב אם העירייה רוצה שיפרקו את ההרחבה.

בהצלחה.