לתרומות לחץ כאן

כשרות בשר 'כשר'

שאלה:

שלום וברכה,
1. רציתי לשאול האם בהשגחת רבנות על בשר ברמת כשרות רגילה, 'כשר' ולא 'חלק', מדובר בבשר שבוודאות הוא אינו חלק או שמא 'כשר' משמעו שלא יודעים האם הבשר הוא חלק או לא?
2. האם מעבר לסירכות הריאה ישנן סיבות נוספות שבגללן הבשר עובר לקו של 'כשר' רגיל? דהיינו שייתכן שהבשר מצד עצמו חלק אבל בגלל ספקות אחרים הוא יורד בדרגה?

תודה רבה!

תשובה:

אני מניח שאם כתוב כשר זה בודאות לא חלק, אף אחד לא מוזיל את הבשר שלא סתם כך בחינם… חשוב לציין שבבשר לקנות כשרות מהודרת זה לא לוקסוס, זה בעיני ההשתדלות הבסיסית הנדרשת כדי להבטיח שאכן אוכלים כשר. בבשר הקושי לבדוק ולפקח הוא עצום, וההשתדלות שלנו היא לקנות מכשרות מהודרת כך יודעים שיש יותר כח השגחה, יותר הקפדה בבדיקות, פחות הקלות בשאלות הבאות לפתחם של הבודקים. כך שגם אשכנזי שכביכול לא מחוייב לחלק בית יוסף, לא יקנה בשר בכשרות רגילה, וגם לא יקנה חלק בכשרות רבנות פשוטה, רק ישקיע יותר ויקנה בשר בכשרות מהודרת.

השאר תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

שאלות שנצפות עכשיו:

מאמרים אחרונים

מדריכים הלכתיים

הכנו עבורכם
דבר תורה לשבת!

מחפשים כל שבוע איזה דבר תורה להגיד בשבת?

מעכשיו תקבלו כל שבוע דבר תורה ואת כל השאלות הכי מעניינות אליכם למייל