רכישות מחול

שאלה:

שלום.
מקווה שהשאלה תהיה מובנת,
אני נוהגת להזמין קניות מחול מאתר סיני, 'שיין'
אני ועוד רבים אחרים גילינו אפשרות להזמין בזול יותר: בהגדרות אתר אני משנה את סוג המדינה לטורקיה, אבל כתובת המשלוח היא לישראל ואז הכל זול יותר.
כעת שיין חסמו את האפשרות הזו בטח כי עלו על זה,
האם מה שאני עשיתי ועוד רבים אחרים נחשב גזל?
יש דרך להשיב?
בנוסף יצרתי איתם קשר על כך שהם חסמו את האפשרות הזו ובגלל זה סכום מסוים של כסף נשאר לי דרך האתר הטורקי ולא ניתן למימוש בגלל החסימה – והם זיכו אותי חזרה מותר לי להשתמש בכסף?
תודה לכם…

תשובה:

שלום וברכה,

אחרי שעשית את זה אין צורך להשיב – זה לא גזל ממש אלא הערמה. כיון שהם העמידו אפשרות לרכישה בצורה כזו. גם אם זה גזל יש הסוברים שאין חובת השבה בגוי.

ההחזר כספי שקיבלת מהאתר מותר לך להשתמש.

בהצלחה.