קליפות תפוז ולימון – מוקצה בשבת

שאלה:

שלום,
האם קליפות תפוז ולימון (שנשארו מפירות שקלפו בשבת) הם מוקצה בשבת?
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

קליפת תפוח עץ שאנשים אוכלים אותה אינה מוקצה גם לאחר קילופה, אבל קליפות הדרים שבפועל אנשים לא אוכלים, ואפילו קליפות מלפפון, הרי הן מוקצה.

מקורות:

שלמי יהונתן מוקצה פרק ה סעיף מב.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תודה רבה על התשובה!
    האם קליפות פרי הדר אסורות בטילטול גם כאשר (למשל מי שקילף את הפירות או אורח) ירצו לאכול אותם או להניח לתוך כוס תה?

  2. אם בעל הבית רגיל בכך אז מבחינתו זה לא זבל ומותר, דעת ומנהג האורח מן הסתם לא יעזור כאן, וגם החלטה פתאומית של בעל הבית לא, רק רגילותו.