הנאה ממלאכת גוי – המשך

שאלה:

בהמשך למענה למה ששאלתי, :תודה אולם לא זאת שאלתי, אלא האם כאשר מדובר על דבר יום ביומו שהגוי קוטף בשבת ומביא לשווקי ישראל לאחר כדי שיעשו כמובן, האם אסרו זאת חז"ל מחשש כל שהוא.

תשובה:

כאשר הגוי קוטף מדעתו בשדה שלו את הפירות שלו, כחלק מרצונו לסיים מהר את הקטיף שלו, זה עוד יותר קל ממה שדיבר עליו השולחן ערוך. ראה פרטי דין זה בסי' רמד לגבי קבלן וכל שכן כאן.