בית דין הגדול בזמן הבית

שאלה:

אם רוב דיינים של הבית דין הגדול היה תלמידים של איזה רב כגון הלל בסתמא הם יפסקו כהלל, ואם הם תלמידי של שמאי הם יפסקו כשמאי ,א"כ האיך חייבו התורה שצריך לנהוג כפי הבית דין הגדול של ירושלים , ואם לא ישמעו להם חייב מיתה כדין זקן ממרה ?

תשובה:

שלום וברכה

במחלוקות מערכתיות כמו אלו שאתה מדבר עליהן, המחלוקת מוכרעת עוד לפני הסנהדרין, הלכה כבית מלבד כמה מקרים מסויימים זה דין מוחלט וידוע, הסנהדרין אינם עוסקים בקביעת אופי ההלכה באופן מערכתי כזה, אלא בשאלות המזדמנות לפתחם באופן נקודתי יותר.