תביעת נזיקין לנפילה באוטובוס

שאלה:

שלום רב,
שתי זקנות שנסעו באוטובוס ומרשלנות הנהג נפלו. לא נגרם כל נזק ב"ה. עו"ד אמר להן שאם יתבעו יקבלו סכום כסף. כך זה בדרך כלל. האם מותר לתבוע? האם זה נכון שזה תלוי בהסכם עם חברת הביטוח?

תשובה:

שלום וברכה,

החברה של האוטובוסים מבוטחת בביטוח צד ג', וחברת הביטוח מתחייבים לפצות נזקים שאינם מעוגנים בהלכה, ולכן מותר לתבוע את הביטוח של החברה בכל הפיצוי שמחויב בחוק.

בהצלחה.

מקורות:

לא תמיד יש זכות לנפגע לתבוע את צד ג' ופעמים שיכול בעל הפוליסה לעכב לפי הלכה שלא יתבע את הביטוח צד ג'. אבל בנוסע באוטובוס או בלקוח של בעל מקצוע – למשל רופא או עו"ד – יכול הלקוח לפנות לחברת הביטוח נגד רצונו של בעל הפוליסה כיון שיש התחייבות של המבטח ללקוח.