כף חלבית במיץ לימון – כבוש כמבושל בדבר חריף

שאלה:

מיץ לימון שהייתה בו כף חלבית, יכול לשמש בתבשיל בשרי?

תשובה:

אם הכף שהתה בתוך המיץ 18 דקות ברצף יש לחשוש לדין כבוש כמבושל בדבר חריף ואז המיץ לימון נעשה חלבי.

מקורות:

על כך שיש לחשוש שלימון הוא דבר חריף, ראה שו"ע ורמ"א בסי' צו סעי'ב,ד ובש"ך שם ס"ק כ. על השיטות שכבוש כמבושל בדבר חריף הוא ב18 דקות, ראה אוהל יעקב סי' צו סעי' כ. וראה שם שיש שהחמירו כבר בשש דקות.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. ממה שלמדתי לאחרונה, ויתכן שפספסתי משהו, כמדומני שלהלכה כבוש כמבושל בדבר חריף נאמר דווקא כשיש דוחקא,ולא בכף שרק הונח עליה חריף

  2. כבוש זה בנוזל, וזה בהחלט לא נכון, ראה סי' קה סעיף א' בסופו שבדבר חריף כמו ציר השיעור הוא עד שיתננו על גבי האור וירתיח, שם מדובר בכף השרויה בציר חריף או מלוח מאוד, וראה דרכי תשובה שם ס"ק מב שזה 18 דק'.