המתנה בין בשר בחלב ילד בן עשר

שאלה:

שלום כבוד הרב,
אני בן 10 ורציתי לשאול אני תימני ואני צריך לשמור 6 שעות אז אני לא מבין למה חבר שלי שהוא אשכנזי צריך לשמור שעה אבל שנינו יהודים וגם אני לפעמים בשרי ואין לי כח לשמור 6 שעות אם אני אוכל בארבע אני צריך לחכות עד 10 בלילה ואמא שלי לא מסכימה להכין אוכל בשעה כזאת אז הרב כמה שעות ילד בן 10 ו 5 חודשים צריך לשמור (כמו במקרה שלי)

תשובה:

הבן שלי [אשכנזי לגמרי] גם מגיל עשר התחיל לשמור שש שעות כפי המנהג של רוב בני אשכנז. הוא אוכל ארוחת ערב פרווה, ובעשר אם הוא ער, הוא אוכל איזה יוגורט משהו… או שכאשר הוא חוזר מבית הספר הוא אוכל חלבי, ובארוחת ערב את הבשרי.

בהצלחה