שימוש בתוכנה של משרד החינוך

שאלה:

אני עובדת כמורה, רשומה תחת משרד החינוך, יש לי קוד לאתר של משרד החינוך, אך אין לי הרשאה להיכנס לתוכנות לימוד מסוימות, כנראה בגלל שהמוסד שאני משויכת אליו לא שילמו עבור זה. יש לי חברה שיש לה הרשאה כסטודנטית להיכנס דרך מוסד הלימודים שלה לתוכנות אלו. האם מותר לי להשתמש בסיסמה שלה כדי להיכנס לתוכנות הלימוד ודרכן ללמד תלמידים או לגלוש ולהתעניין בתוכנות הלימוד?

תשובה:

שלום וברכה,

אם לא שילמת עבור התוכנה אסור להעביר לאחרים שלא מנויים ללא קבלת רשות משום איסור הפרת זכויות יוצרים, וכדי להשתמש בתוכנה שלא שילמת עליה יש לבקש רשות מפורשת מבעלי התוכנה או לרכוש את התוכנה.

בהצלחה.