טלוויזיה בחדר כושר

שאלה:

אני הולכת לחדר כושר באזור המגורים שלי- שבו יש טלוויזיות דולקות.
חשוב לי לציין שאני אחרי תאונת דרכים, ובדיכאון וחרדות ברמה בינונית עד קשה.(קליני, וכרגע לא לוקחת תרופות, למרות המלצת הפסיכיאטר, החדר כושר עוזר לי כמעט כמו תרופה נוגדת דיכאון…) חייבת לעשות כושר כדי לצאת מהמצב נפשית וגופנית.
אני מתביישת כל פעם לבקש לכבות את הטלוויזיה, מה גם שזה לא עוזר כי עדיין יש הרבה מסכים דלוקים. ובנוסף מרגישה שבמצבי עושה לי טוב מבחינה נפשית לצפות… זה קצת מסיח את דעתי מהמחשבות הקשות.
אשמח לדעת האם אני עוברת על איסור מסוים?
אני יודעת שמבחינת רמת האידישקייט זה משפיע, אבל מעדיפה את זה מכדורים קליניים שנטלתי והשפיעו לרעה על כל המערכת…

תשובה:

שלום וברכה,

אינני יודע היכן את גרה, אבל יש היום בכל הריכוזים הגדולים גם חדרי כושר דתיים ללא טלויזיות כאלו. אם את נאלצת ללכת לשם עדיף כן לבקש שיכבו את המסך שמולך.

בנוגע לתרופות אינני איש מקצוע, אבל איכשהוא נראה לי שכדאי להתייעץ, אני לא בטוח שהחדר כושר אכן מספק תחליף הולם במידה מספקת.

חשוב מאוד לא להזניח וכן לשמוע לעצת מומחים לייצב את המצב ולזכות לחיים שמחים יותר.

בהצלחה רבה ורפואה שלמה.