טבילת כלי אבן / מדיח כלים ומעבד מזון חלבי ובשרי

שאלה:

שלום וברכה,
1.קנינו אבן שמוט לפיצה ורשום שזה עשוי משיש. האם צריך בטבילה?
2. האם מדיח כלים יכול להיות רק בשרי או רק חלבי?
3. האם מיקסר צריך אחד פרווה ואחד לחלבי כנ"ל מג'ימיקס?

בתודה מראש

תשובה:

כלי אבן אינם חייבים טבילה כמבואר ברמב"ם מאכלות אסורות פרק יז.

לגבי מדיח כלים לחלבי ובשרי ראה כאן.

לגבי מיקסר, אם מנקים היטב אין בעיה להשתמש בחלבי גם לפרווה, לגבי מעבד מזון זה כבר יותר בעייתי בגלל הבצל והשום, דברים חריפים, שאם נחתכו למשל בסכין חלבית, כאשר קוצצים אותם המעבד מזון פרווה יש סוברים שהוא נעשה חלבי וטעון הכשרה, ואף שיש לסמוך להקל בדיעבד, לכתחילה אין לעשות זאת.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. כיון שהיה במיקסר כבר משהו קר, וגם זה היה עירוי מכלי שני, יש להקל שזה עדיין פרווה, אבל להבא אין לעשות זאת בשום אופן.