חיישן אזעקה שלא נוטרל לפני שבת

שאלה:

שלום, שכחנו לנטרל חיישן של אזעקה בשבת. החיישן עושה 'דינג דונג' קטן כאשר אדם עובר כנגדו בשביל הכניסה לחצר (הצליל בתוך הבית). למעשה קפצתי כל פעם מהחומה, אך אחד מהמשפחה הלך בשביל בשבת. מה הדין במקרה זה?

תשובה:

שלום וברכה

לכתחילה ודאי יש להמנע מכך, אף שיש בזה כמה צדדים להקל. הנדון בזה בעצם הוא האם זה נחשב פסיק רישא דניחא ליה או לא, כי בעצם נוח לו שהמערכת תפעל כאשר עוברים שם גנבים אך לא נוח לו שהיא תפעל כשהוא עצמו עובר שם… להצד שמדובר בגרם מלאכה בדבר שאינו מתכוון בפסיק רישא דלא ניחא ליה, ולהצד שפעולות חשמל הן רק דרבנן [שלא כדעת החזון איש שרבים חששו לו] יש להקל, אך יש לנו כאן גם את הסברא שברגע שניחא לך שהמערכת פועלת זה לא נחשב "לא ניחא ליה" בגלל שכרגע אתה הוא זה שעובר, ויש לנו את דעת החזון איש שפעילות חשמלית היא איסור תורה, ולפי סברות אלו יש להחמיר, ולכן ודאי ההנהגה הנכונה שלא לעבור שם, וכפי שעשית אתה.

מקורות:

ראה כאן בהרחבה.