לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

בישול אחר בישול בלח שהצטנן בשבת

שאלה:

שלום הרב רציתי לדעת מה הדעות בנושא הנחת נוזלים על הפלטה בשבת.
אשמח לתשובה ולמקורות בהקדם .
תודה.

תשובה:

שלום וברכה,

אין מחלוקת להלכה בכך שגם נוזל מבושל, אם הוא הצטנן אסור להניחו בשבת על מקור חום שבו הוא יכול להגיע לחום של יד סולדת, כיון שיש בישול אחר בישול בלח שהצטנן, הנושא הוא רק בדבר שרובו יבש ומיעוטו רוטב, ובענין זה ראי כאן.כמו כן חשוב לציין, שלגבי הנחה על הפלטה ממש יש סיבה נוספת להחמיר מצד איסור חזרה, וזה נושא נוסף, אסיור חזרה גם של דבר יבש, לפלטה ממש בלא הפסק.