שמיטה

שאלה:

עציץ נקוב במרפסת בקומה ראשונה נפל על ריצפת המרפסת, והאדמה עם הצמח יצאה בחלקה מהעציץ.
האם מותר לי להרים אותו ולהחזיר את האדמה ולהחזיר למקום על גדר נמוכה במרפסת שהוא היה שם עד שנפל?

עציץ נקוב בסלון, האם מותר לי להזיז אותו למקום אחר בסלון? זה יהיה מקום שלא ישביח אותו.
תזכו למצוות.

תשובה:

שלום וברכה

במרפסת תחת כיפת השמים והוא גם נקוב, אין להחזיר אותו. זו בעצם נטיעה מחדש, אני מניח שהוא לא יכול להתקיים בגוש שנותר בו.

בתוך הסלון אפשר בשעת הצורך להזיז ממקום למקום, ולהסתמך על כך שמחמת הריצוף אינו נקוב.