מתנה לחבר לא יהודי

שאלה:

שלום! רציתי לדעת אם יכולים לתת מתנה לחבר גוי , שעובר לדירה חדשה איזה ענין של יהדות, כגון תמונה של ברכת הבית, או טס כסף נגד עין הרע, או ציור תמונה של איזה מזמור תהילים וכדומה? ומה כבודו מציע יותר?

תשובה:

שלום וברכה

יש לנו כאן שתי שאלות: 1. האיסור של לא תחנם לפיו אסור לתת סתם מתנה לגוי, רק כאשר יש בכך ענין ליהודי, למשל אם הוא עובד אצלך ועל ידי שתתן לו את המתנה זה יוסיף לחיזוק הקשרים ןהדירבון לעבוד טוב יותר. 2. הנתינה של דבר שבקדושה, יש חשש שיבוא לידי בזיון שזה אחד הטעמים מחמתם אסר המהרי"ל לתת מזוזה לגוי. לכן, במידה ואין את הבעיה של לא תחנם, אני מציע לתת דבר שאין בו קדושה, אינני יודע מה זה טס כסף נג עין הרע, אבל אם זה סתם חמסא בלי שמות קודש, זה בסדר, אבל פרק תהילים או ברכת הבית, לא כדאי.

שבת שלום.