אי התייחסות של אשה לעובד בעבודה

שאלה:

שלום אני עבדתי בתור סדרנית בסופר חרדי לפני שלוש שנים אני ההיתי סדרנית של חברת חוץ שלא קשורה לסופר הבעיה היתה שהיה סדרן שעובד דרך הסופר שהיינו מסדרים באותה שורה הוא היה מדבר איתי הוא חרדי ובאותה תקופה היתה לי ירידה רוחנית אז אני גם דיברתי איתו נוצר מזה ממש חוסר צניעות אני התחלתי להתחזק במשך עבודתי בסופר ושהוא היה מנסה לבר איתי או להגיד לי בוקר טוב עם חיוך אני לא אמרתי לו בוקר טוב ואם אמרתי אז ממש ברצינות כי פחדתי שוב ליפול השאלה שלי אם פגעתי בו ועברתי על בן אדם לחברו
ועוד שאלה המנהל של הסדרים בחברה שעבדתי בה ראה אותי פעם אחת במקום ולא אמרתי לו שלום וגם הוא לא אמר ההם זה נחשב פגיעה אני לא התכוונתי שלא להגיד פשוט הוא לא אמר תודה

תשובה:

שלום וברכה,

אין איסור של בן אדם לחברו כאשר יש חשש שעלולים להגיע לאיסורים. וברור שלהתיידד עם עובד בעבודה יש בדבר איסור ולכן מצווה לא להתייחס – גם אם השני יפגע מהדבר, ועל כך אמרו בגמרא אין עצה ואין תבונה נגד ה'.

אין איסור של פגיעה בבן אדם לחברו אם לא אמרו שלום לאדם שלא אמר שלום, ובפרט בין גבר לאשה אין איסור, וזכותה של האשה לשמור על צניעותה.

בהצלחה המשיכי דרכך – דרך התורה!