מכונת עיצוב זקן

שאלה:

בס"ד
שלום לכבוד הרב
יש מכונה לעיצוב הזקן באישור מכון צומת
שהמכונה נחשבת מספריים כעין תער רציתי לדעת אם מספריים כעין תער זה המושג שאומר שמותר להשתמש במכונה מה זה בדיוק אומר
יש לציין שבמכונה משתמשים שהיא לא צמודה בכוח לעור אלא בעדינות
אני ספרדי אם זה חשוב בעניין הזה

תשובה:

הכשר צומת למכונות בעיני חסר משמעות, הם פשוט סבורים שאין בעיה כלל במכונות גילוח… כלומר עד כמה שאתה חושש לדעת המחמירים שיש חשש במכונות שונות, ואתה מחפש הכשר לדעת האוסרים, אין לך מה לחפש במכונות של מכון צומת. ככלל לגבי מכונות תספורת ולסידור זקן, כאשר הלהב החיצוני ארוך יותר מהפנימי ב2 מ"מ אין בעיה, כאשר הם שוים, מותר לגלח רק כאשר החלק החיצוני הוא הנוגע בעור ולא הפנימי, בקיצור לא להפוך את המכונה.

הצטרף לדיון

6 תגובות

  1. תודה רבה על התשובה הספציפית, רציתי רק לברר יותר לעומק מה הטעם ל- "לא להפוך את המכונה".
    מי סובר ככה והאם יש מי שסובר אחרת, שגם להפוך את המכונה מותר. (מאחר ו"לא מדובר בתער ממש")

    זה חשוב לי ממש, תודה.

  2. הבנתי. תודה על המשוב הזריז.
    אני מבין את החשש ושמעיקר הדין הדבר בעייתי ואסור.
    אשמח לדעת האם יש סברה הלכתית שבכל זאת מוצאת פתח להתיר.
    תודה.