צפייה בסרט ללא תשלום

שאלה:

שלום רב,
בנערותי פעם נכנסתי למתנס לצפות בסרט הגעתי מאוחר וצפיתי רק בסופו
אינני יודעת של מי היה הסרט- מי היוצרת.
חשבתי שאולי זה גזל ושאלתי היום את המנהל של המתנס אם אני צריכה לשלם ולמי
הוא כתב לי:
מכיוון שהספקים עבדו בשיטה של קופה פתוחה , הגביה נעשתה על ידם והעירייה זכתה ל10% מההכנסה שלהם בתמורה לתקורה .
מציע לך לפנות לרב מורה הוראה לקבלת פתרון .
מה עלי לעשות?

תשובה:

שלום וברכה,

מעיקר הדין את לא חייבת לשלם כיון שמסתמא אין תשלום לאנשים שבאים בסוף הסרט. אם את רוצה להחמיר יש אפשרות לשלם כמחצית מהעלות של הכניסה לסרט ואת הכסף לתת למקום ציבורי – בית כנסת מקווה או כל מקום אחר, ואת הכסף לא לתת בתורת צדקה אלא כהשבת בגזל. אולם כאמור שמעיקר הדין אין חובה לשלם.

בהצלחה.