לחלק שתייה בחינם במקום שיש קפיטרייה

שאלה:

שלום וברכה . אני נמצא בקורס מאבטחים שנמשך מראשון עד חמישי בלבד
יש במתחם הקורס קפיטריה לקפה ועוד
האם אני יכול להביא איתי קפה סוכר וכוסות לכל החברה , או שיש חשש שאפגע לו בפרנסה ? לקיוסק שבמתחם

תשובה:

שלום וברכה,

מותר לך להביא קפה וכוסות לחברים שבקרוס, ואין בדבר משום משיג גבול.

בהצלחה.

מקורות:

שולחן ערוך חושן משפט הלכות נזקי שכנים סימן קנו סעיף ז

י"א הא דבני העיר יכולין למחות בבני עיר אחרת, היינו דוקא בדליכא פסידא ללקוחות, שמוכרין כשאר בני העיר וגם סחורתם אינה טובה יותר משל בני העיר, אבל אם נותנין יותר בזול, או שהיא  יותר טובה, שאז נהנין הלוקחין מהן, אין מוכרי הסחורות יכולים למחות (הרא"ש וטור בשם הר"י הלוי).

ובמקרה שלך שאתה מחלק בחינם לחברים לא ניתן לעכב בעדך.