להקליט את הסדנה

שאלה:

שלום הרב,
פעם הצטרפתי לסדנה שבה חתמתי על מסמך שמאשר שלא אקליט את המפגשים הסיבה היתה כדי שמשתתפים אחרים יוכלו להרגיש מוגן ובטוח שהדברים שלהם לא יוצאים החוצה. היום הסדנה התפצלה כך שרק אלו שהיו בה יכולות להמשיך במסגרת מצומצמת מאמינה שסמכו על החוזה ההוא שנחתם. האם מותר לי להקליט את המפגשים לצורך עצמי בלבד מבלי לעשות שימוש לרעה ומבלי להוציא החוצה את הדברים?

תשובה:

שלום וברכה,

אם חתמת שלא להקליט אין היתר להקליט. גם אם אין לך שום כוונה להעביר הלאה, אסור להקליט. ולכן יש לבקש אישור מיוחד כדי להקליט.

בהצלחה.