אמירת קדיש בשבת חנוכה ור"ח כשיש רק ס"ת אחד

שאלה:

בשבת שעברה,היתה שבת חנוכה ור"ח ובשבת כזאת מוצאין שלושה ס"ת ובראשון קוראים את פרשת השבוע והעולה השישי הוא המשלים, אבל אינו אומר קדיש כי לא נשלם חובת היום אא"כ עלו שבעה עולים,אך מה הדין בביכ"נ שיש שם רק ס"ת אחד ,האם יכולים לכתחילה להעלות עולים נוספים ואת הקדיש יאמרו רק לאחר הקריאה של ר"ח ושל חנוכה או כיון שהשלימו את קריאת פרשת השבוע עם שבעה עולים או יותר צריכים לומר קדיש כיוון שהשלימו את חובת היום ומה החילוק בזה בין ספרדים לאשכנזים?
בברכה רבה

תשובה:

לבני אשכנז הכלל הוא שתמיד הקדיש הוא לפני המפטיר לא משנה כמה קראו קודם, לבני ספרד אכן בשני ספרים יש פעמיים קדיש, ראה כאן