פתיחת דלת ליד נר בשבת

שאלה:

שלום לרב שליט"א.

ידוע לי שמרן הש"ע כתב בסימן רעז א, שאסור לשים נרות בסמוך לדלת שמא יכבו הנרות.
אני שם נרות חנוכה בתוך הבית שלי , מאחורי הדלת בלי אקווריום.
מדובר על נרות שמן.
כלומר בפתיחת וסגירת הדלת אין שום חשש שהנרות יכבו, מתוך ניסיון של שנים וגם אין חשש שהדלת תיגע בחנוכיה.
תמיד הדלקתי ככה ואף פעם לא כבה אפילו נר אחד.
בנוסף ,פתיחת וסגירת הדלת היא בנחת והדבר היחיד שקורה שהלהבות זזות כתוצאה מפתיחת וסגירת הדלת, בדומה לאדם שהולך ליד הנרות והלהבות זזות.
לאור מה שכתבתי האם לפי מרן הש"ע עשיתי עבירה ששמתי את החנוכיה ליד הדלת?
או שבדיעבד גדול אין כאן איסור?
תודה

תשובה:

אם זה רק גורם לשינוי צורת הלהבה הכרעת רוב הפוסקים שאין בזה חשש.

מקורות:

שמירת שבת כהלכתה פרק יג סעי' לח.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שלום לרב.

    האם אפשר לומר שמרן הש"ע חושש לכיבוי הנרות, אבל אם אין חשש למרות שהחנוכיה מאחורי הדלת כמו במקרה הנ"ל, לדעת מרן זה מותר?

    תודה

  2. יש גם מקרה שגורם להבערה מהירה יותר של השמן שהחמירו, מקרב השמן לפתילה, במקרה הזה התירו, כמבואר בשש"כ והמקור בקצות השלחן ועוד.