שותפות עם גוי בבית בארץ ישראל

שאלה:

האם מותר ליהודי לקנות בית במשותף עם גוי. האם שייך בזה לא תחנם, לא תתן להם חניה בקרקע?

תשובה:

לקנות ביחד איתו בית זה לא בכלל האיסור, האיסור הוא על מי שמוכר לו את הבית. כלומר ליהודי אסור למכור לגוי גם כאשר הוא קונה בשותפות עם יהודי, אבל נניח אם קונים מגוי, אז מה שאתה קונה במשותף עם גוי אינו נתינה שלך לגוי, אלא אדרבה, הוצאה חלקית מרשות גןי. השאלה כאשר קונים מיהודי, האם יש איסור של מסייע לדבר עבירה, כי לגוי אין אפשרות לקנות את כל הנכס ורק על ידי השותפות מתאפשר ליהודי המוכר למכור לגוי באיסור את חלקו.