קיזוז מעשר מהוצאות לחתונה

שאלה:

שלום וברכה
אבקש לקבל חוות דעת.
כשהתחתנתי שילמתי את כל הוצאות החתונה כי לצד השני לא היה לתת.
כעת ברצוני לדעת האם אוכל להחשיב מעשר כספים חצי מהסכום ששילמתי בעבור החתונה היות והמנהג שמשלמים חצי והיות ושילמתי הכל האם נחשב חצי ממה שנתתתי שנתתי כצדקה והאם זה יכול להיחשב כמעשר כספים גם אם לא התכוונתי בפירוש רק שבאופן כללי כל מה שאני נותן לצדקה אני תמיד ידעתי שזה אמור להיחשב חלק מהקיזוז למעשרות
ישר כוח

תשובה:

שלום וברכה

ברכותי שתמיד תהיה מהנותנים ולא מהמקבלים, ושיהיה לך תמיד בשפע ובטוב לבב.

אי אפשר להחשיב הוצאה זו כמעשר כספים, בעצם הוצאת עבור עצמך… לצורך החתונה שלך… ברגע שלא סיכמתם שהצד השני חייב לתת חצי, הוא בעצם לא היה מחוייב בכך, ממילא עשית עבור עצמך, ומכספך כמו כל הדברים הטובים שאתה רוכש לעצמך, ואין בזה מצות צדקה.

חיים טובים ומאושרים.