לכעוס על ההורים

שאלה:

שלום
רציתי לשאול, אם נעלבים מאחד ההורים ולא משיבים להם, אבל בתוך הלב מרגישים כלפיהם בוז וחוסר כבוד. האם גם על זה נאמר 'ואוהביו כצאת השמש בגבורתו' וכל העניינים?
תודה

תשובה:

שלום וברכה

זה שמצליחים להתגבר ולא לענות דברי חוצפה ועלבונות זה דבר גדול, לא תמיד זה קל, אבל כמובן ביחס להורים נדרש מאיתנו עוד יותר, בס' החרדים חכם מלפני יותר מ500 שנה, בזמן האר"י כתב, שחלק ממצות כיבוד הורים לכבד אותם בלב ולמלוא משהו בהם שהוא ממש יחודי ואין כמותו, תכונה טובה וכדומה. כלומר הכבוד בלב הוא חלק מרכזי במצוה זו, ולא רק לכבדם במעשים. לכן לבוז להורים בלב ולנטור להם טינה זה לא כיבוד הורים. כמובן משתדלים ומתאמצים ומתקדמים, אני רק מציב את המטרה הנכספת.

כדאי להתרכז במה שהורים נתנו לנו והעניקו בימים ובלילות, במחשבה בכסף בטירחה ללא גבול ובאהבה רבה, נראה לי שרק מי שכבר הורה בעצמו קולט מה עשו הוריו עבורו… זה עוזר מאוד למחול ולסלוח.

ברכה והצלחה ובשורות טובות.