גט לחומרא

שאלה:

לאחר שלוש שנים מהגט קבע בית הדין חיוב גט לחומרא ואכן נתתי גט פעם נוספת.
אם הגרושה התייחדה ונבעלה בתקופה שבין הגט לבין הגט לחומרא, האם עווני בכך שהיא הייתה כאשת איש לכל דבר ואני צריך לשאת בעוון ובהשלכות שלו? באמת שלא ידעתי שצריכים גט לחומרא ואני חושש מאוד שפגמתי בעניין זה וגרמתי לה להיות אשת איש שנבעלה לאחר.

בברכה.

תשובה:

שלום רב,

קצת קשה להשיב כך כאשר איני יודע מה הסיבה שהיה צריך גט לחומרא. כלומר, לפעמים הגט ניתן מחמת ספק שמא האישה נחשבת לאשת איש, ובמקרה כזה ודאי שזה עוון חמור מצד האישה משום שמלבד האיסור של זנות ואולי איסור נדה גם יש איסור של ספק אשת איש. ויש  פעמים שהגט הוא לחומרא כשמו כן הוא, כלומר, מעיקר הדין אישה זקוקה לגט אולם משום החומרא של איסור אשת איש לכן החמירו להצריך גט לחומרא.