שאלה:
תנור פירוליטי בשרי שאפו בו מאכלים בשריים רטובים ביום שישי, ובערב שבת היה מופעל על מצב שבת (השהייה) כדי להוציא ממנו את המאכלים.
במוצאי שבת טעו וחיממו בו פיצה.
מהאפייה בתנור ודאי עברו 24 שעות אך מהשהייה בתנור לא.
מה דינם של התבנית עליה חוממה הפיצה, שאר התבניות שהיו בתנור בזמן החימום, והתנור?
תשובה:
אם על אותה תבנית עצמה היה גם בשר וגם פיצה, גם אם זה בהשהייה, זו בעיה והיא צריכה ליבון חמור [למיטב ידיעתי גם בתנור פירולטי ההפעלה של ניקוי עצמי בחום של 400-500 מעלות צלזיוס מתאימה רק לתנור עצמו ולא לתבניות, וממילא לא ניתן ללבן] אבל אם זה לא על אותה תבנית עצמה, עדיין ניתן לתלות שזה רק ריחא, להמתין שוב 24 שעות ללא שימוש, לנקות היטב, ולהפעיל על חום מירבי המותר עם תבניות אלו שעה כשהתנור ריק ורק התבניות בפנים.
וכך גם לגבי תבניות האחרות שהיו בתנור בזמן חימום הפיצה?
והמסילות?
תבניות שהיו בזמן החימום בפנים אבל לא נגעו באוכל ניתן להכשירן כנ"ל.
האם לא ניתן להסתמך על השוע"ה דבזא"ז הווי היתירא בלע?
המנהג להחמיר בדבר לגבי התבנית.
השאר תגובה