סותר בכלים חד פעמיים

שאלה:

בדין כלים חד פעמיים, האם מותר לשבור כלי חד פעמי כגון לעקם מזלג חד פעמי, לקמט תבנית חד פעמי, או שיש פעמים שיש הרבה כלים בתוך הפח אשפה ורוצה לדחוס עם הרגל וכאשר עושה זה בודאי שובר את הכלים, האם יש בכך בעיה של סותר, ומדוע?

תשובה:

שלום וברכה

באופן כללי יש איסור סותר בכלי חד פעמי, הגם שהוא מוסתקי ואולי אפילו חותלות, ההיתר לשוברם הוא רק לצורך הוצאת המאכל ומחמת טפלותם אליו, אבל אין היתר לסתור סתם כלי רעוע. לגבי כלי שכבר בפח האשפה יש לדון שאולי בטלה כבר חשיבותו ואין לו תורת כלי כבר שכבר לא מתייחסים אליו ככזה [מסיבה זו יש לחשוש גם שהוא מוקצה, למרות שבאופן תיאורטי ניתן לרוחצו ולהשתמש בו שימוש חוזר], אבל קשה בזה ההכרעה.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. השאלה מה הדין לקמט חמגשית חד פעמית ריקה לאחר השימוש בה,כדי לחסוך מקום בפח האשפה.
    הרב אופיר מלכה מתיר לכתחילה כיוון שזה מוסתקי

  2. אינני בטוח שזו סתירה, כיון שניתן בנקל לפתוח את הקיפול בחזרה, הבעיה, שכפי שדנו רבים ארחות שבת ועוד, נראה שכלי חד פעמי שכבר השלכתי לאשפה נעשה מוקצה! כמו הנושא במטלוניות, ומוקצה אסור לקפל רק לזרוק מדין גרף.